• 1

In Nederland zijn meerdere dodelijke ongelukken ontstaan met liften zonder kooideuren waarbij karren werden vervoerd. Het gaat hier om karretjes of vuilcontainers en dergelijke waarbij de gebruikers de karretjes achter zich aan in de lift trekken. De gebruiker staat dan achter in de lift met de kar voor zich. Bij een neerwaartse beweging van de lift, bestaat de mogelijkheid dan dat de kar blijft steken op een ongelijkheid in de schachtwand. Dan raakt de gebruiker bekneld tussen de kar en de wand van de lift, net zoals op de afbeelding van de sticker. Hierbij kunnen zware verwondingen ontstaan.

Daarom raden wij ten zeerste aan om naast de kar te gaan staan. Dat is dus bij de bedieningsknoppen en bij de stop-schakelaar van de lift. Als de kar dan op de verdiepingsvloer zou blijven hangen, kan er eigenlijk niets gebeuren.

knelgevaar sticker

Calc 1
Calc 2
Calc 3

Mijn Chex

Inzicht in uw account
Middels MijnChex heeft u inzicht in al uw keuringen. Per pand of project geeft deze directe koppeling met onze database u vlot en helder weer wat de stand van zaken is met betrekking tot uw installaties.

Contact

Chex Liftkeuringen
Prins Mauritslaan 33
1171 LP Badhoevedorp
Telefoon 020 667 42 09
Mobiel 06 16 78 21 33
info@chex.nl
KvK 342 37 905
Een greep uit onze opdrachtgevers
www.sodexo.nl
VUmc